Izvor: Tanjug

U Mrčajevcima kod Čačka će se od 13. do 15. septembra 2013. godine održati 11. put za redom turističko-privredna manifestacija "Kupusijada", a domaćin će biti ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić.

Prema rečima direktora Turističke organizacije Čačka, Dragomira Savića, ove godine se u Mrčajevcima očekuje preko 50.000 posetilaca.

"Na Kupusijadi će se u kuvanju kupusa za zlatni, srebrni i bronzani lonac nadmetati pojedinci, ekipe, ugostitelji i meštani Mrčajevaca, a biće priređen i bogat kulturno-umetnički program", rekao je on Tanjugu.

Kupusijada, kako ističe, zbog svoje atraktivne programske postavke svake godine okuplja veliki broj stvaralaca i posetilaca za koje je utisak o svadbarskom kupusu, zvuku drevnih instrumenata, pesmi i igri nezaboravan.

Pokrovitelj manifestacije je grad Čačak, a budžetom je za ovu namenu opredeljeno 2,85 miliona dinara. Organizatori su čačanska Turistička organizacija i Organizacioni odbor.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.