Izvor: B92

Treći po veličini, i verovatno treći španski grad po popularnosti, Valensija je mediteranska prestonica koju ne bi trebalo zaobići.

Iako često ostaje u senci glavnog Madrida i razigrane Barselone, Valensija se hrabro izborila za časno mesto u svim turističkim vodičima. To nimali ne čudi ako se uzme u obzir da njeno ime potiče još iz doba Rimljana koji su tadašnju naseobinu nazvali “Valentia” što na latinskom znači hrabrost.

Poslednje u nizu portreta Valensije uradio je portal “The Golden Compas” koji je proteklih dana i na portalu “Vimeo” predstavio svoje valensijanske avanture u dve epizode. Kroz ove snimke Valensija je predstavljena kao savršena španska devojka kojoj niko ne može odoleti.

Dear Valencia (Valencia, Spain) Webisode One from The Golden Compass on Vimeo.

Prva epizoda počinje na severnoj železničkoj stanici, veličanstvenom arhitektonskom poduhvatu, da bi se preko Trga bikova u podne stiglo na tradicionalni ručak na centralnoj tržnici, odakle se obilazak nastavlja u brojnim raskošnim crkvama i hramovima.

Drugi video zapis kreće sa Trga device obilažeći čuvenu katedralu i važne zgrade koje oduzimaju dah, da bi se kroz šetnju gradom, korak po korak, pločnik po pločnik, otkrivalo lice Valensije kao grada umetnosti i nauke.

Dear Valencia (Valencia, Spain) Webisode Two from The Golden Compass on Vimeo.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.