Izvor: B92

Brojni turisti koji ovih dana prave kratak predah na klupama u Tokiju ne treba da se iznenade ako se pored njih bude smesti Albert Ajnštajn ili pak Čarli Čaplin.

Početkom septembra na nekoliko klupa širom Tokija postavljene su neobične skulpture koje izazivaju veliko interesovanje Japanaca ali i mnogih turista.

Beta/AP

U pitanju je umetnička postavka u okviru festivala “Ben Art” koji se održava u tokijskom kraju Marunuči. Na klupama se trenutno nalaze statue naučnika Alberta Ajnštajna, filmskog umetnika Čarlija Čaplina, lokalnog super heroja “Masked Rider 1” i mnogih drugih.

Beta/AP

Bronzane statue poznatih ličnosti ali i običnih ljudi narednih pet nedelja krasiće klupe širom pomenutog kraja, praveći društvo znatiželjnicima. Nesvakidašnji gosti deci služe za igru i zabavu dok oni malo stariji koriste svaku priliku kako bi se fotografisali sa novim sugrađanima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.