Izvor: B92

Na sajtu Flightradar24 nalazi se mapa koja vam omogućava da pratite letove iz celog sveta bez obzira da li su komercijalni, privatni ili vojni. Sajt se ažurira svakih par sekundi.

Klikom na određeni let, dobićete podatke o trenutnoj visini i brzini letelice, sa kog je aerodroma poletela, koja joj je ruta i kad je očekivano vreme sletanja.

 

Informacije možete grupisati i po aerodromima ili po avio-kompanijama.

Sajt preuzima podatke od Savezne administracije za avijaciju u SAD i preko sistema za automatsko nadgledanje ADS-B u drugim zemljama.

Budući da oko 60% putničkih aviona ima ADS-B opremu, mapa ne pokazuje baš svaki let koji postoji. Najbolja je pokrivenost letova iznad SAD i Evrope, nešto manja za Južnu Ameriku, Afriku, Aziju i Australiju.

Flightradar24 ima i aplikaciju za iPhone. Ukoliko želite da znate kuda se uputio avion koji vam je upravo prleeteo iznad glave, samo usmerite svoj iPhone u njegovom pravcu i za nekoliko sekundi dobićete sve detalje.

 

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.