Izvor: B92

Fotografija “Kuća na reci“ snimljena u Bajinoj Bašti proglašena je 10. septembra najboljom avgustovskom fotografijom u mesečnom takmičenju časopisa "Nacionalna geografija“.

Na svetskom nivou "Nacionalna geografija“ svakodnevno bira najbolje fotografije. Ovoga avgusta među njima se našla i fotografija iz Bajine Bašte koju je snimila fotografkinja Ajrin Beker. Upravo je ona proglašena najboljom na mesečnom nivou.

"Kuća na reci“ (River House), koja prikazuje magičan pejzaž Drine, nastala je 2011. godine kada je Beker napravila seriju fotografija u Srbiji koja se može pogledati na njenom sajtu.

Ova fotografija pripada serijalu snimljenom na Tari, o osim toga Beker je napravila niz fotografija u specijalnom rezervatu prirode Uvac i manastiru Rača. Osim toga, ova fotografkinja snimila je niz portreta ljudi sa Tare kao i proces potkivanja volova.

Deset najboljih fotografija za avgust, prema izboru posetilaca sajta „Nacionalne geografije“ možete pogledati OVDE.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.