Izvor: B92

Za šest meseci ove godine u banjama Srbije noćilo je od 52 do 56 odsto gostiju, a ostali su boravili u većim gradovima i planinskim centrima.

Udruženje banjskih i klimatskih mesta, u okviru kojeg se nalaze RH zavodi, Specijalne bolnice i 23 opštine u Srbiji, treba da postane prepoznatljiva i značajna organizacija koja treba da učestvuje u kreiranju zakona o turizmu, jer je to jedna od privrednih grana koja s malo investicija može da donese velike prihode Republici.

Zbog toga će Udruženje banjskih i klimatskih mesta Srbije dostaviti Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja svoje predloge o tome kako zakon treba da izgleda i šta da sadrži, kako bi konačno ta oblast bila regulisana na kvalitetniji način.

Na Skupštini Udruženja u hotelu "Izvor" su delegati iz više desetina banjskih mesta Srbije obeležili i 200 godina Bukovičke banje u Aranđelovcu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.