Izvor: novosti.rs

Najviše pritužbi gostiju na crnogorskom primorju odnosi se na preglasnu muziku. Turisti se žale zbog dilera smeštaja, gužvi na plažama i skupog parkinga.

Nesnosna i gotovo celonoćna buka, koja remeti san brojne turističke armije koja se odmara od Igala do reke Bojane, najčešći je predmet žalbi ovosezonskih gostiju.

Ali goste na južnom Jadranu ovog leta uznemiravaju i podvale dilera smeštaja, gužve na plažama, gde moraju da koriste ležaljke i preskup parking. Buka dolazi sa terasa restorana i brojnih kafića uz obalu, otvorenih diskoteka u centrima gradova crnogorskog primorja, koje nisu „prigušile zvuk“, ali i s koncerata na kojima nastupaju zvezde estrade zemalja bivše Jugoslavije.

Ali i sa zvučnika koji buče na otvorenim šankovima i kafanama uz samu obalu. Svake noći, kada počinje „muzički teror“ devet inspektora Komunalne policije u Budvi kreće na teren. Sud za prekršaje je zatrpan prijavama.

U kol-centar Nacionalne turističke organizacije pristiglo je za dva dana 70 pritužbi i pohvala. Turisti se žale i na zakupce plaža koji ne poštuju odredbu da polovina prostora bude oslobođena od dodatnog mobilijara - ležaljki i suncobrana za iznajmljivanje.

"Pored prijava na glasnu muziku, gosti su se žalili na gužve na plažama, jer polovina mora da bude slobodna za turiste koji ne žele da koriste plažni mobilijar," kaže Nikolina Radulj, iz Nacionalne turističke organizacije. "Osim toga, bilo je prigovora na dilere smeštaja. Smetaju gostima i saobraćajne gužve, naročito tokom vikenda."

Ružna slika zbog koje se žale turisti su i - dileri smeštaja. Ulični „prodavci“ soba i apartmana koji nasrću kao osice duž trotoara i bulevara, zaustavljajući svaki automobil koji prođe.

Oni uveliko „rade“ i na autobuskim i železničkim stanicama, uzimaju „proviziju“ od gosta, a neretko ga i prevare prodajući loš smeštaj za skupe pare. Domaćini duž Primorja apeluju na goste da rezervišu smeštaj isključivo preko punktova opštinskih turističkih organizacija.

PARKING KAO KREVET

Turisti se ovoga leta, posebno na Budvanskoj rivijeri, žale na „parking čerupanje“. „Smeštaj“ za automobil košta više nego spavanje - od 0,8 do 1,20 evra za sat.

Tamo gde nema parking prostora, motorizovani turisti su primorani da svoj automobil smeste gde nije dozvoljeno. A onda stižu „pauci“ koji ih odnose i za čije „odrobljavanje“ valja platiti priličnu sumu, koja zagorča letovanje.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.