Izvor: B92

Metropoliten muzej ostvario je rekordan broj posetilaca u proteklih 40 godina. Zvaničnici su saopštili su da je 5,68 miliona ljudi posetilo ovo mesto tokom fiskalne godine, koja se završila 30. juna.

“Met je zaista svetski muzej i to se ogleda i u našim kolekcijama i po širokom spektru posetilaca koji ovamo dolaze svake godine. U okviru naših galerija nalazi se za svakog ponešto i ne sumnjam da ćemo i dalje davati razlog posetiocima da se vraćaju kod nas”, izjavio je Tomas Kembel, direktor muzeja.

”Ove godine ljude su naročito privlačile specijalne izložbe, uključujući i onu popularnog preminulog kreatora Aleksandra Mekvina, koja je privukla preko pola miliona ljudi.”

Prošlog leta naročito je bila popularna Pikasova izložba, koju je posetilo 703.256 posetilaca, kao i Doug + Mike Starn on the Roof: Big Bambú , koju je pogledalo 631.064 ljudi.

Foto: Carl MiKoy

Cifru od 5.68 miliona uključuje više od 214,000 njujorških školaraca, kojih je ove godine bilo više za 20,000 u odnosu na prethodnu. Članstvo u muzeju je sada dostiglo rekordan broj od 139,800 hiljada ljudi.

Sajt muzeja posetilo je tokom prošle fiskalne godine 47 miliona ljudi, za 17% više nego prethodne. Njihova stranica na društvenoj mreži fejsbuk broji više od pola miliona fanova, a na tviteru ih ima oko 300,000 hiljada.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.