Izvor: index.hr

Novinarka britanskog Guardian-a, Eva Vajsman je sa svojom porodicom posetila Split i nekoliko hrvatskih ostvra. Istražili su znamenitosti i gastronomsku ponudu, a njene impresije su sledeće...

"Počela sam svoje putovanje u Splitu. Sa porodicom smo prošetali gradom i posetili Dioklecijanovu palatu. Kasnije smo se ukrcali na trajekt i posetili Hvar, a gliserom smo išli i do Paklinskih ostrva. Sledeći dan posetili smo Brač. Zalazak sunca je ovde predivan ", napisala je Eva u svojoj reportaži. Naglasila je i da joj se na Jadranu svidela i hrana.

"Šolta je savršena za šetnju"

Eva je izdvojila i nekoliko ostrva koje bi, kaže, svakako preporučila turistima. Jedan od njih je ostrvo Vis koji je posebno nahvalila.

"Prekrasni Vis je ostrvo najudaljenije od hrvatske obale. Možete posetiti i Modru pećinu, koja je jedna od najvećih turističkih atrakcija. Ostrvo je izuzetno mirno", istakla je.

Izdvojila je Šoltu pa Mlet.

"Šolta je savršena za šetnju i biciklizam, sa uskim stazama u šumi, što je posebno ugodno za letne vrućine. Ima i vinograda i netaknutih plaža", opisala je.

"Jadransko je more, čak i po vremenu za koje meštani kažu da je najtmurnije ikad, duboko plavo i svetlucavo. Moa deca su uživala", napisala je Eva u tekstu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.