Izvor: B92

Iako su na snazi nove mere protiv širenja koronavirusa po kojima je ulazak u ugostiteljske objekte moguć samo uz dokaz o primljenoj vakcini ili sa negativnim testom, primena još nije u potpunosti počela.

Tokom vikenda u većinu ugostiteljskih objekata u Podgorici moglo se ući bez kontrole. Udruženje ugostitelja od nadležnih institucija očekuju da revidiraju ove mere, te u suprotnom, najavljuju i mogućnost protesta.

Udruženje ugostitelja Crne Gore zatražilo je od nadležnih institucija da do danas revidiraju nove epidemiološke mere, za koje je planirano da važe do 20. avgusta.

Predsednik Udruženja Nikola Buzdovan navodi da su nove mere problematične sa više aspekata, a jedan od problema je, navodi, to što veliki broj zaposlenih u ugostiteljstvu nije vakcinisan.

Crna Gora pooštrila mere – u kafiće uz kovid potvrdu

"Nalazimo se u situaciji gde je teško naći radnika, a sad imamo situaciju da moramo tražiti vakcinisane ljude. Faktički, ostajemo bez radne snage", kazao je Buzdovan.

"Svesni smo epidemiološke situacije u našoj zemlji, ali je prilikom donošenja novih mera bilo potrebno pitati kako možemo nekog legitimisati prilikom ulaska u naš objekat. Takođe, kako tražiti kovid potvrdu od ljudi koji su pušteni da uđu u Crnu Goru bez ikakve potvrde. I zašto to samo važi za zatvorene prostorije ugostiteljskih objekata", rekao je on.

Savez građana CIVIS apelovao je na građane da se pridržavaju mera zdravstvenih vlasti kako bi se sprečila eskalacija epidemije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.