Izvor: RTCG

Direktor Parka prirode Piva Slobodan Delić kazao je za medije da domaći turisti već pokazuju veliko interesovanje za rafting Tarom i ostale sadržaje Parka.

Dodaje da je poslednje sedmice primetan i veći broj stranih turista, posebno iz Rusije.

"Ove godine polako kreće oporavak. Počeli su da dolaze domaći posetioci, turisti, a poslednjih nedelju dana primećujemo i strance. Za nas u Crnoj Gori, ako nema stranaca, ne možemo govoriti o kvalitetnoj turističkoj sezoni. Optimisti smo, nadamo se lepom vremenu, mi smo se pripremili”, kazao je Delić.

Kada je reč o stranim turustima, ističe da su uvek dominantni Rusi, ali i veliki broj turista iz Zapadne Evrope.

Delić dodaje da najveće interesovanje vlada za rafting.

"Ovo je idealan period za adrenalinske zavisnike. Voda je dosta visoka. Spust je ono što svako želi da doživi. Činjenica je da voda nije ista u avgustu i sada", istakao je on.

Kaže da su svi rafting kampovi pripremili i opremu i ponude.

"Za sada su tu domaći turisti. Nadam se da ćemo u septembru moći da kažemo da smo položili ispit i da ćemo govoriti o velikoj brojki", istakao je Delić.

A u susretu uspešnoj letnjoj sezoni, uspeli su da prošire kvalitet rafting ponuda.

"Od Plužina prema šćepan Polju uredili smo stenu za slobono penjanje. Adrenalinski zavisnici imaće oko 70 smerova za penjanje, što će im biti izuzetan način da ispune dan. Naravno, tu je i planinarenje. Pokrenuli smo priču o posmatranju životinja i slično", rekao je Delić.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.