Izvor: Tanjug

Vlasti San Marina odlučile su da će vakcinisati turiste, i to ruskom vakcinom, a od njih se očekuje da organizuju i drugo putovanje da bi bili revakcinisani.

Republika San Marino, koja se nalazi u Italiji, najavila je danas pokretanje programa za vakcinaciju svih turista i posetilaca ruskom vakcinom Sputnjik V počevši od 17. maja.

Ministar turizma Federiko Pedini Amati izjavio je na konferenciji da je San Marino spreman da pokrene kampanju pozivajući turiste da se vakcinišu Sputnjikom V, budući da trenutno u bolnicama nema obolelih od koronavirusa, prenosi Rojters.

Kako se navodi, svi posetioci koji bi želeli da se vakcinišu trebalo bi da nedelju dana ranije obezbede smeštaj pre samog dolaska, a od njih se takođe očekuje da organizuju i drugo putovanje nakon 21-28 dana da bi primili revakcinu.

Dve doze vakcina koštale bi 15 evra, a vlasti San Marina nadaju se da će država uskoro moći da izdaje potvrde o vakcinaciji kako za lokalno stanovništvo tako i za turiste. U San Marinu, koji se prostire na 61 kvadratni kilometar i u kome živi 34.000 stanovnika, dobila je prvi kontingent ruskih vakcina u februaru i od tada je imunizovala 25.000 ljudi, saopštili su zvaničnici.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.