Izvor: B92

Nakon 107 dana rada, letnja sezona u planinskom centru Kopaonik završava se u nedelju 4. oktobra, saopštilo je danas javno preduzeće Skijališta Srbije.

To preduzeće je za nešto više od tri meseca rada ostvarilo izuzetne poslovne rezultate, a oboren je i rekord posećenosti od kada postoje letnji sadržaji na Kopaoniku.

Od 18. juna, kad je planinski centar ovog leta počeo da radi ostvaren je promet za 2,7 puta veći od prošlogodišnjeg, precizira se i dodaje da taj broj prati i broj posetilaca koji je, takođe, znatno povećan u odnosu na prethodno leto.

Najposećeniji dan na Kopaoniku zabeležen je 2. avgusta, kada je letnje sadržaje koristilo više od 4.300 turista, a potpuno obezbeđena i sigurna destinacija sa poštovanjem svih preporučenih mera predostrožnosti doprinela je tome da Kopaonik ovog leta bude jedna od najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji.

Nakon uspešnog leta, Skijališta Srbije intenziviraju pripreme za zimsku sezonu tokom koje će skijaše i bordere obradovati novim sadržajima.


Tri nove staze samo su neke od novina koje su pripremljene na Kopaoniku, a ubrzano se gradi i gondola Brzeće - Mali Karaman.

Upoznali smo Srbiju, ali je i isprljali: "Korona nas je naterala da progledamo"

Pored aktivnosti na izgradnji noviteta u ski-centru Kopaonik, Skijališta Srbije sa Skijaškim savezom Srbije pripremaju organizaciju Evropa kupa za skijašice u disciplinama slalom i veleslalom, koji će se održati na stazi Duboka od 22. do 26. februara 2021. godine.

Taj veoma značajan skijaški događaj je već na kalendaru Svetske skijaške federacije (FIS).

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.