Izvor: B92

Ostrvo Vido, koje se nalazi na svega desetak minuta vožnje brodom od grčkog ostrva Krf je za srpski narod izuzetno značajno, a od 7. avgusta tu su postavljene ležaljke.

Na ostrvu se tokom Prvog svetskog rata nalazila bolnica, u koju su bili smešteni srpski ranjenici, koji su prošli Albansku golgotu. Danas se tu nalazi mauzolej, u kome je sahranjeno 2.764 stradalih poznatih i nepoznatih srpskih vojnika.

Da su od 7. avgusta ove godine na ostrvu, koje je simbol srpskog stradanja i neraskidivih veza naša dva naroda postavljene ležaljke i suncobrani, koje građani mogu besplatno da koriste, potvrdio je i ambasador Srbije u Grčkoj, Dušan Spasojević.

"Pratimo situaciju, tu postoji mala plaža na kojoj jedan čovek ima restoran i postavio je nekoliko ležaljki. S obzirom na to da je situacija u Grčkoj sa pandemijom postala dramatičnija, i da je turista u odnosu na prošlu sezonu negde oko 20 odsto, plaže na Krfu u svakom slučaju ne mogu da se popune", kaže ambasador za B92. net.

Ambasador je podsetio da se ovaj slučaj ponavlja skoro svake godine, a naglasio je i da "se to nije desilo na strani gde je naš mauzolej".

Odakle je došla ideja Opštini Centralnog ostrva Krf i Dijapontije, odnosno nadležnom savetniku Spirosu Neratzisu da ponude opuštanje na ovom prelepom ostrvu, samo 10 minuta od grada Krfa, kako navodi vest na portalu Enimerosi, nije poznato.

Συνεχίζουμε τον σχεδιασμό, προσπαθώντας για την άνεση και την ικανοποίηση όλων μας.

Posted by Σπύρος Νεράντζης on Четвртак, 06. август 2020.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.