Izvor: B92

Grčka granica ostaće zatvorena za građane Srbije do 1. avgusta, kada će ova odluka opet biti revidirana, saznaje B92.net.

Iako su iz Grčke stigle vesti da će u njihovu državu od 15. jula moći da se uđe samo sa PCR negativnim testom ne starijim od 72 sata, a ranije ovog meseca našim državljanima zabranjen ulaz u drevnu zemlju Helade upravo do ovog datuma, prema najnovijim informacijama, rampa će za naše građane ipak ostati spuštena bar još u naredne tri nedelje.
To znači da naši građani ni sa negativnim PCR testom neće moći na letovanje u Grčku.

MInistar turgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je za B92.net da se ne zna još ni da li će građani Srbije od 1. avgusta moći na letovanje.

"Grci će odluku ponovo revidirati 15. jula, a posle toga 1. avgusta. Ne zna se ni da li će naši građani posle toga moći da letuju u Grčkoj", naveo je Ljajić za naš portal.

Ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević za B92.net rekao je da se još ništa zvanično ne zna o datumu otvaranja granica za srpske državljane.

"Grčka granica ostaje zatvorena do 15. jula sigurno, kada će biti doneta nova odluka", rekao je ambasador.

Još nema zvaničnih saopštenja od strane grčkih zvaničnih organa.

Podsetimo, od 6. jula građanima Srbije opet je onemogućeno da uđu u Grčku zbog pogoršanja epidemiloške situacije u našoj zemlji i većeg broja novoobolelih od koronavirusa.

Kako je sve izgledalo, čitajte OVDE.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.