Izvor: B92

Neverovatna situacija na graničnom prelazu Promahonas naterala je vlasti da otvore granicu srpskim građanima zarobljenim u redovima uprkos činjenici da je Grčka zatvorila svoju granicu sa Srbijom jutros od 6 sati.

Grčki portal Newsit kontaktirao je carinu u Promahonasu, te saznao da će oni srpski državljani koji čekaju u redu normalno preći granicu sa Grčkom, a to im je usmenim putem saopšteno.

Na graničnom prelazu je od ranih jutarnjih sati čekalo stotine naših državljana, koji su satima bili zarobljeni na granici između Grčke i Bugarske.

Redovi su ogromni, jer su tu i građani iz drugih zemalja čije su granice otvorene, pa je stvorena opšta konfuzije, piše ovaj portal.

Kako se objašnjava, državljani Srbije blokirali su prelaz koji je otvoren za državljane EU, te su službenici zbog opšte konfuzije odlučili da ih nešto pre sedam sti jutros ipak puste da prođu granicu.

Grčko "ohi" za srpske turiste: Granice su zatvorene od jutros, za 10 dana nova odluka

Odluka da se grčka granica sa Srbijom zatvori od šest sati ujutro i da se naredi da srpski državljani ne prolaze kroz Promahonas je doneta, ali to se još uvek nije dogodilo, čemu svedoče i naši građani koji po društvenim mrežama javljaju da su prošli ovaj prelaz i nakon šest sati.

Foto: Getty/ Maja Hitj /Staff

Turiste koji su, nakon odluke o zatvaranju granice za Srbe, juče krenuli za Grčku, noćas je na ulazu u Grčku sačekala ogromna kolona u kojoj su čekali satima. Iako mnogi od njih zbog toga nisu stigli da uđu u Grčku do 06h jutros, grčka policija nije imala srca da ih vrati i svi koji su se u tom trenutku zatekli na prelazu - pušteni su u Grčku oko 9 sati. Nakon toga granica je potpuno zatvorena za turiste iz Srbije, piše na Fejsbuk stranici Grckainfo.

Da li će granice ostati zatvorene i da li su vlasti dozvolile samo da kolona automobila koji su čekali a nisu uspeli do šest da uđu u ovu zemlju, slobodno prođu ostaje da se vidi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.