Izvor: B92

Desetogodišnji dečak je pre devet godina bacio poruku u boci u Atlantski okean, a konačno je dobio odgovor i to sa "daleke obale". Maks Vredenburg je već i zaboravio da je 2010. godine poslao poruku koja je sadržala njegovu adresu, sve dok mu njegov otac nije poslao fotografiju pisma koje je poslato iz Francuske.

Tada je desetogodišnji Maks napisao pismo u kojem je zamolio, ko god da ga čita, da mu odgovori, kao i da napiše nekoliko informacija o sebi:

"Volim jabuke, volim plažu, moja omiljena boja je plava, volim životinje, volim automobile i svemir", ove informacije deluju toliko važne u tim godinama, a dečak se dosetio da ostavi i adresu na koju treba poslati odgovor.

Boca s porukom poslata iz Masačusetsa se posle deset godina našla na obali Francuske, gde ju je našao gospodin Debua.

"Bilo je potrebno devet godina da se pređe 6.000 kilometara koji nas razdvajaju", napisao je on, a njegovo pisemo je još sadržalo datum pronalaska i mapu kako bi Maks Vredenburg znao dokle je otputovala njegova poruka.

On je za CNN Travel rekao da je bio šokiran kada je video odgovor, jer nije verovao da će mu ikad iko odgovoriti.

"Ovako nešto neću doživeti do kraja života", rekao je i otkrio da planira da ostane u kontaktu s čovekom koji je bio toliko ljubazan da mu odgovori i da mu se zahvali na tome.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.