Izvor: B92, Lonely Planet, Pun Kufer

U svetu putovanja samo jedna stvar je sigurna - turizam, tačnije turistički trendovi, menjaju se iz godine u godinu.

Uz mali milion destinacija koje se nude, teško je uopšte odlučiti se za neku gde bi čovek rado proveo svoj godišnji odmor.

Međutim, sudeći prema poslednjim istraživanjima trendova, čini se da odredište nije više najvažniji faktor prilikom odabira putovanja, s obzirom na to da dve trećine ispitanika smatra da su važnija - iskustva!

Ilustracija / Foto: Depositphotos/Corepics

Tako bar kaže najnovije istraživanje koje je sproveo Lonely Planet, a s obzirom na to da je u njemu učestvovalo 7.500 ispitanika, putnika iz Lonely Planet zajednice, dobijeni rezultati poprilično verno pokazuju sadašnje trendove.

Putnici su, takođe, dali odgovore i na još neka pitanja.

Istraživanje je pokazalo i da čak 95 odsto ispitanika vidi putovanja kao priliku za pozitivne promene u sopstvenom životu, pa zato - putujte što više.

Ilustracija / Foto: Depositphotos/EpicStockMedia

Dalje, 59 odsto ispitanika kaže da uz putovanju "rastu", a kod onih mlađih od 35 godina, taj broj se penje na čak 70 odsto.

Pozitivna stvar je to što su putnici sve svesniji važnosti i brige za očuvanje planete. Tako čak 68 odsto kaže da više brine o ekologiji tokom putovanja nego ranije.

Ipak, tek 35 odsto o tome vodi računa prilikom planiranja putovanja.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.