Izvor: index.hr

"U Drugom svetskom ratu, pećine i uvale po ivicama hrvatskog ostrva Vis skrivale su partizane i njihove zapovednike koji su krenuli u žestoke operacije protiv nacističkih okupatora", započinje CNN svoj članak o plaži Stiniva na ostrvu Vis.

"Današnja misija vojske posetilaca naoružanih kremama za sunčanje, peškirima i suncobranima jeste da urone u vode Jadrana i sunčaju se na plaži", dodaje se.

Za svaki mesec nabrojano je nekoliko plaža koje je najbolje posetiti baš tada, a u članku se tvrdi da je za Stinivu najbolje rezervisati jun, prenosi Index.

"Vožnja brodom iz Splita i šetnja južnom stranom Visa otkriće vam Stinivu, belu šljunkovitu plažu, okruženu krečnjačkim zidinama. Pet metara široka 'vrata' otvaraju plažu ka tirkiznom moru. Teško je doći do nje. Naporan put vodi strminom, pa nije prikladan za najmlađe, nespretne i one u sandalama. Što je i dobro, jer je Stiniva majušna, pa se lako napuni onima koji su došli da se kupaju, sunčaju i rone", zaključuje CNN.

U istom mesecu preporučuje se poseta zalivu Horsšu na Bermudima, plaži Bonifacio na Korzici i Obali kostura u Namibiji.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.