Izvor: B92

Uprkos nekim distrakcijama, mnogi se slažu da je putovanje luksuz. Uprkos tome postoje neke navike koje lako mogu izludeti turiste. Nedavna studija pokazuje šta je ono što nas najviše nervira ili čime mi najviše nerviramo druge saputnike.

Ono što najviše može da izludi turiste koji putuju, bilo avionom, autobusom, vozom jeste kada im neko udara nogama u sedište, ide bos ili ne obraća pažnju na vrištanje svoje dece, navodi se u rezultatima studije portala Expedia.

Kada je u pitanju letenje, čak 51 odsto ispitanika je reklo da ih najviše nerviraju oni što šutiraju ili diraju tuđe sedište. Čak 43 odsto je reklo da ih uznemirava nehigijena ostalih saputnika, a 39 odsto se složilo da ne mogu da podnesu roditelje koji su potpuno nezainteresovani za ponašanje sopstvenog deteta.

Čak 90 odsto njih se složilo da im „pozli“ kada vide nekog da se izuva tokom leta.

Sklapati nova poznanstva je lepo, ali većina ispitaniak ne voli kada neko do njih započne razgovor. Skoro 90 odsto putnika u SAD vole da ćute tokom leta, a od kojih 69 odsto da spava. Jedna četvrtina Amerikanaca smatra da je uvredljivo da odbiju razgovor, dok su Evropljani „bez dlake na jeziku“ i nemaju problem da se ponovo osame.

Šta vas najviše nervira?

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.