Izvor: B92

Nalog na Instagramu "Naked Professor" posvećen je ohrabrivanju ljudi - naročito muškaraca - da se bolje povežu sa sobom, oslobode svoj um, otkriju svoju pravu prirodu i budu ponosni na ono što jesu.

Autor stranice je Ben, 36-godišnji tehnološki preduzetnik iz Londona, a na profilu se može videti obilje njegovih golišavih fotografija na brojnim lokacijama, uključujući urbane oblasti.

Ben kaže da ne pozira nag kako bi privukao pažnju, već kako bi svojim pratiocima poslao vrlo važnu poruku.

Na neobičnu ideju došao je nakon što je počeo da pati od anksioznosti.

"U poslednje tri godine vodim jednu tehnološku startap kompaniju, a posao ne ide onako kako sam prvobitno zamišljao", izjavio je za Independent.

"U jednom trenutku počeo sam da se osećam kao da je veći deo mog života bio u tuđim rukama. Tada je nastupila anksioznost", dodao je.

Ben kaže da je njegov cimer u njihovom stanu jednog dana trebalo da ugosti hipnoterapeuta, koji je trebalo da mu pomogne da se oporavi od povrede.

Cimer je kasnio, pa je, pre nego što je stigao, Ben popričao sa njegovim gostom.

"Počeli smo da razgovaramo, i ubrzo je postalo jasno da želim promenu. Uzrok svega je najverovatnije bila seksualna neispunjenost. Smatrao sam da u meni leži neki fizički problem, ali sam vremenom shvatio da je razlog za to bio moj način razmišljanja i činjenica da sam bio odsečen od svojih emocija", objasnio je.

Ben kaže da je želja za promenom na ovom polju otvorila ceo novi svet mogućnosti za njega po pitanju učenja kako da preusmeri svoje misli.

Postao je životni trener, počeo da piše o kreativnom načinu života i polako postajao sve strastveniji u vezi sa deljenjem svoje poruke.

Ipak, znao je da će morati da pronađe način da se izdvoji iz gomile.

Tada se setio fotografije koju je pre četiri godine objavio na svom profilu na Instagramu. Na fotografiji je sa osmehom pozirao nag sa svojim prijateljem u nacionalnom parku Josemiti u Kaliforniji.

"Primetio sam da su, bez obzira na reakcije, moji prijatelji svakako primetili tu fotografiju!", rekao je.

"Ali, još važnije, na toj fotografiji nalazilo se sve o čemu sam pisao. Bio sam slobodan, ranjiv i radio sam nešto kreativno, nisam pratio gomilu", dodao je.

Upravo tada rođen je "Nagi Profesor", koji je do sada stekao više od 16.000 pratilaca.

Ben kaže da je do tada, poput mnogih drugih ljudi, živeo "unutar svoje glave", teško opterećen društvenim uticajem i mišljenjem drugih ljudi.

"Bio sam vrlo nesiguran, pratio sam gomilu i moj život nije bio nimalo inspirativan. Osećao sam se prazno", rekao je.

Jednom kada je počeo da se izražava na pravi način, sve se promenilo.

Ben zato sada želi da i drugi učine isto.

"Želim da inspirišem svoje pratioce. Da ih podstaknem na razmišljanje, da im pomognem u tome da žive bolje i ispunjenije živote. Želim da skinu svoje maske, optkriju to što jesu i budu ponosni na sebe. Želim da postanu svoji", zaključio je.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.