Izvor: B92

Turistička ponuda Beograda je i ove godine predstavljena na sajmu turizma u Berlinu, ITB 2018, jednom od najvećih i najznačajnih sajmova turizma u svetu, koji se održava od 7. do 11. marta.

U prva dva dana sajma posvećena poslovnim susretima, Turistička organizacija Beograda imala je niz sastanaka sa velikim brojem turoperatora iz celog sveta, koji su bili veoma zainteresovani da uključe Beograd u svoje ponude.

Beograd je na ovom sajmu predstavljen ponudom za city break putovanja, aktivnog odmora, različitih turističkih programa, manifestacija i događaja.

Sajam turizma u Berlinu predstavlja vodeću svetsku platformu za oko 10.000 izlagača iz 180 zemalja, preko 200.000 posetilaca od čega polovinu čine poslovni posetioci, i 8.000 predstavnika medija, radi pregleda trendova globalnog turističkog tržišta kroz sve njegove segmente.

U Beogradu je prošle godine zabeležen rekordan broj turista iz Nemačke, sa 46.503 posetilaca i 83.728 ostvarenih noćenja, što predstavlja povećanje od 26 posto, odnosno 20 procenata u odnosu na prethodnu godinu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.