Izvor: B92

Posetiocima Amsterdama ubuduće će biti zabranjeno da zure u izloge sa prostitutkama u čuvenoj četvrti Crvenih fenjera, kao i da fotografišu seksualne radnice koje čekaju svoje mušterije.

Četvrt Crvenih fenjera poznata je po izlozima u kojima stoje prostitutke pokušavajući da privuku mušterije. Novi stroži propisi, koji stupaju na snagu u aprilu, zabranjivaće viku i stvaranje buke, kao i konzumiranje droge i alkohola u tom delu grada.

Holandija je legalizovala prostituciju kako bi sprečila da seksualne radnice budu žrtve trgovine ljudima. Prostitutke imaju svoja udruženja i sindikat, profesionalne standarde i uživaju zaštitu policije, piše Indy100.

Međutim, od devedesetih naovamo, veliki porast seks turizama doneo je sa sobom i prateći porast seks trafikinga, čije su najveće žrtve upravo bile prostitutke.

Thinkstock

Novi zakon posledica je više presuda za trgovinu ljudima, koje su holandski sudovi doneli u proteklih nekoliko godina.

U pripremi je i još jedan zakon, koji će kao prekršaj tretirati seks sa prostitutkom za koju mušterija zna ili sumnja da je žrtva seks trafikinga.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.