Izvor: B92

Nakon kampovanja na Islandu moraćete da usvojite neka nova pravila koja nalaže vlada ove zemlje.

Island neće više da trpi smeće koje turisti ostavljaju, uključujući uriniranje i vršenje velike nužde u javnosti, pa je tako policija objavila promenu pravila ponašanja za sve one koji žele da kampuju u prirodi – tačnije svojim šatorima ili prikolicama.

Novim pravilima biće zabranjeno zagađivanje privatne i javne površine, a svako ko bude uhvaćen u tom delu moraće da počisti sopstveni nered.

“Turisti kampuju na mestima na kojima to nije dozvoljeno“, kaže Ganer Pogirson direktor opština na jugu Islanda koji kaže da bi i sami turisti voleli da znaju šta im je dozvoljeno, a šta ne – “Siguran sam da će poštovati nova pravila“

Island je jedna od najpopularnijih destinacija na svetu kada je kampovanje u pitanju zbog svojih neverovatnih prirodnih lepota – geotermalnih laguna i svetlucavih glečera. Mogućnost da vidite Auroru Borealis odavde privlači turiste iz celog sveta koji žele da spavaju na otvorenom.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.