Izvor: Tanjug

U Galeriji likovne umetnosti u Novom Sadu svečano je večeras predstavljen magazin pod nazivom "Heloo! Travel: Novi Sad", čiji je cilj da pre svega turistima dočara turistička, kulturna i istorijska bogatstva Novog Sada.

Na predstvljanju dvojezičnog magazina na srpskom i engleskom na 188 strana, koji je izdala kompanija "Color Media Communications" uz podršku Turističke organizacije Novog Sada (TONS), predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je rekla da je ponosna što njen rodni grad dobija publikaciju kakvu odavno imaju svi veći evropski gradovi.

Sada će svi turisti, ali i Novosađani, na lep način uspeti da se upoznaju sa lepotama našeg grada. Mi se ponašamo kao i svi na ovoj planeti, kada negde živiš više ne obraćaš pažnju koliko je nešto u tom mestu lepo. Baš kao što Parižani prolaze pored Ajfelove kule, mi prolazimo tako pored Petrovaradinske tvrđave koju stranci zovu Gibraltar na Dunavu, kazala je Gojkovićeva.

Predsednica skupštine je navela da joj se u magazinu najviše dopada deo koji se odnosi na skrivene tajne Novog Sada.

Ona je rekla da je čitava Evropa postala globalno selo, te da ljudi sada traže nove destinacije ne bi li proveli nekoliko dana okruženi lepim sadržajem i otkrivajući nešto novo.

Čitavu Srbiju i Novi Sad predsednica parlamenta okarakterisala upravo kao novu destinaciju za većinu turista iz Evrope, a magazin "Hello! Travel: Novi Sad", prema njenoj oceni, veoma je bitan za našu državu i promovisanje brendova i kulturnih destinacija.

Predsednik kompanije "Color Press Group" Robert Čoban naglasio je da je njegova kompanija ediciju "travel" pokrenula pre godinu i po dana, te da su magazine kao što je novosadski, dobili još i Budva, skijališta Srbije i Crna Gora.

On je kazao da je Novi Sad zaslužio dobar turistički vodic, između ostalog i zbog činjenica da je evropska prestonica kulture za 2021. godinu, kao i evropska prestonica mladih 2019.

Foto: Tanjug / Jaroslav Pap

Zbog onoga što Novi Sad vekovima nudi zaslužio je da dobije izdanje specijalno posvećeno sebi, i to izdanje je urađeno sa dodatnom ljubavlju i detaljima, rekao je Čoban.

On je istakao da taj magazin sadrži delove posvećene istoriji grada, skrivenim mestima o kojima malo znaju turisti i Novosađani, Novom Sadu koga više nema, mostovima, zgradama, crkvama koje više ne postoje, kao i delove o poznatim ličnostima Novog Sada, o poznatim ličnostima koje su dolazile u taj grad na festival "Exit", "Sterijino pozorje" i brojne druge manifestacije.

Čoban je kazao i da će Novi Sad zauzeti važno mesto u izdanju "Travel: Vojvodina" koji je u izradi, dodavši da njegova kompanija ima odličnu saradnju sa Gradom Novim Sadom, TONS-om i pokrajinskom Vladom.

Direktor TONS-a Branislav Knežević je rekao da imamo jedan izuzetno kvalitetan magazin koji će biti dostupan celom regionu.

Mi smo već isporučili magazin svima hotelima i on se nalazi u sobama, tako da će turisti kada dođu moći da čitaju o Novom Sadu na jedan zanimljiv način, u fantastičnom magazinu, rekao je Knežević.

Magazin je na srpskom i engleskom jeziku, opremljen je izuzetnim fotografijama i sadrži različite tekstove o ličnostima koje su ostavile traga u istoriji Novog Sada, kulturi, turističkim atrakcijama, kulturnim i istorijskim znamenitostima, kao i skrivenim mestima tog grada.

U magazinu se mogu pronaći intervjui sa mnogim poznatim Novosađanima, kao i tekstovi o istoriji rok muzike u Novom Sadu, gastronomskoj ponudi i mnogim turističkim lokacijama, a prvenstvena zamisao izdavača bila je da taj magazin bude turistički vodič kroz Novi Sad.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.