Izvor: B92

Iako nisu na glavnim turističkim rutama, skrivena sela Evrope turisti rado posećuju. Od ribarskog sela u Italiji, mestašca između fjordova u Norveškoj ili na grčkom ostrvu, svojom lepotom oduzimaju dah.

Telaro, Italija

Po nekima najživopisnije mesto u Italiji nalazi se u Liguriji na samo pet kilometara od grada Lerići. Ovaj pravi dragulj nalazi se u zalivu pesnika - Golfo dei Poeti, jer su ovi predeli bili omiljene destinacije Persija Šelija, Dejvida Lorensa i Lorda Bajrona

Bibui, Engleska

Smešten na reci Koln u brdovitom zapadno-središnjem delu Engleske, u Kotsvold regiji. Bogat je malim kamenim kućicama s kosim krovovima okruženim zelenim livadama.

Reine, Norveška

Ljupko, ribarsko selo okruženo slikovitim ostrvima. Smešteno je u Lofoten arhipelagu, iznad Arktičkog kruga. Uživaćete u čudesnim nordijskim pejzažima i prilici da doživite susret sa polarnom svetlošću

Nisu u pitanju samo ove tri zemlje. I Francuska, Grčka, Austrija i Češka imaju čime da se pohvale. Kako izgleda ostatak liste i po čemu su ta mesta karakteristična pogledajte u video-snimku.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.