Izvor: B92

Grad u kojem doslovno svaki kamen ima priču i svedoči o njegovoj istoriji odličan je izbor za zaljubljenike u istoriju i umetnost, ali i sve one koji vole moderno, jer Atina nipošto nije ostala u nekim starim vremenima.

Zašto baš sad?

Leta u Atini znaju da budu prevruća, pa je jesen savršeno vreme za posetu. Neretko se dogodi da temperatura na prelazu iz oktobra u novembar iznosi prijatnih 20 stepeni. Osim toga, sezona letnjih odmora je završena, i gužve su znatno manje.

Gde odsesti?

Pretraživanjem stranice nad stranicama za smeštaj - Booking.com, primetićete da su cene u Atini sasvim pristupačne, pa tako sobu za dvoje u hotelima u širem centru grada možete iznajmiti po ceni 40–50 evra na noć.

Lutajte gradom

Trg Sintagma jedno je od glavnih mesta u gradu, na kojem možete da vidite i značajne građevine, kao što su parlament ili katedrala Metropoliten. U blizini se nalaze i dva slavna kvarta - Plaka i Monastiraki, koji su stvoreni za zabavu.

Šta videti?

Doći u Atinu, a ne videti Akropolj isto je kao otići u Rim i ne videti Koloseum. Akropoljem dominira Partenon, hram sagrađen u petom veku pre nove ere, a ako želite da šetate po ovom mestu, budite spremni da izdvojite oko 20 evra za ulaznicu.

Hrana i piće

Piće možete potražiti u baru Taf, smeštenom u već spomenutom Monastirakiju. Ovo mesto svideće se svima koji su bar malo umetnički nastrojeni. Sjajno mesto je i The Bank Job, u kojem možete da probate odlične koktele, a koje je smešteno u bivšoj banci.

Što se tiče hrane, s restoranima Thissio i Gostijo ne možete da pogrešite. Oba ćete napustiti siti i zadovoljni, jer nude klasične specijalitete grčke kuhinje.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.