Izvor: punkufer.hr

Ako ste željni otkrivanja novih mesta, Vanuatu je svakako jedna od idealnih destinacija. Tamo vam nije potrebna viza, već “samo dvesta hiljada dolara, za koliko je moguće i službeno kupiti vanuatsko državljanstvo".

Ova manje-više svima nepoznata država smeštena je u južnom delu Tihog okeana, a poznata je po svojim divnim plažama, staroj kulturi, udaljenim otocima i mestima za ronjenje. Vanuatu se sastoji od ukupno 83 ostrva, od kojih je 65 nenaseljeno, a najbliži kontinent Australija udaljen je 1.750 kilometara.

Arhipelag je vulkanskog porekla i njime vlada tropska klima, pa ukoliko kupite državljanstvo, ovde ćete devet meseci uživati u toplom i lepom vremenu, dok ćete tri meseca morati nekako “izgurati” niže (ali ne i preniske) temperature.

Ono što je dodatna zanimljivost kod kupovanja državljanstva jeste činjenica da ne morate da platite ni novcem ni kreditnim karticama, već Vanuatu prihvata i plaćanje najpoznatijom kriptovalutom na svetu bitkoinom.

Vanuatu je inače zemlja članica Komonvelta, saveza čije su članice mahom nekadašnje britanske kolonije. Državljanstvo će vam omogućiti putovanje bez vize u 113 raznih zemalja, a uživaćete i u niskim porezima. Najbolje od svega je da čak i ne morate da živite u Vanuatuu, već je dovoljno da imate pasoš.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.