Ovaj grad nudi više nego bizaran razlog za posetu

Australijski stručnjaci za turizam bili su i više nego sumnjičavi kada je lučki grad Eksmut istakao svoj "najjači adut".

Podeli
Foto: Thinkstock / ilustracija
Foto: Thinkstock / ilustracija

Postoji mnogo razloga da posetite Eksmut. Nalazi se u blizini grebena Ningalu, savršeno je mesto za posmatranje kit-ajkula i odličan je za sklapanje poznanstava i razmenu iskustava, s obzirom na to da ga svake godine poseti veliki broj turista,.

Ipak, u svojoj nedavnoj promotivnoj kampanji, ovaj grad je istakao prilično neobičan adut.

Reč je o prvoj australijskoj zoni u kojoj je iskorenjena upotreba metamfetamina.

"Ako već postoje zone bez nuklearnog zračenja i zone sa minimalnim zagađenjem, ne vidim zašto ne bismo reklamirali Eksmut kao zonu bez metamfetamina", izavio je okružni komesar Ijan Flečer za ABC.

Flečer je objasnio da je grad ranije imao "ozbiljan" problem sa ovom vrstom droge, i da novi slogan između ostalog predstavlja način da nadležni "ne zabodu glavu u pesak".

Ipak, stručnjaci za turizam se ne slažu sa tim.

"Zapravo se skreće pažnja na problem za koji turisti ranije nisu ni znali", rekla je Sara Dolnikar sa Univerziteta u Kvinslendu.

"Ljudi ne posećuju gradove zbog nečega čega nema. Oni odlaze da vide ono što je tu. Zato smatram da bi bilo bolje skrenuti pažnju na greben ili bilo šta pozitivno po čemu je Eksmut poznat", zaključila je.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Najopasniji gradovi za bezbednost žena

Kairo je najopasnija svetska metropola za žene, dok je London najbezbedniji sudeći prema najnovijem istraživanju fondacije Tomson Rojters koje ima za cilj da utvrdi bezbednost žena u gradovima preko 10 miliona stanovnika.

Vesti sreda 18.10. 16:34 Komentara: 11
strana 1 od 983 idi na stranu