Izvor: B92

Turistička organizacija Beograda i Ambasada Srbije u Pragu organizuju dvodnevnu promociju Beograda kao turističke destinacije za češko turističko tržište.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović danas je na konferenciji na medije u Pragu predstavio srpsku prestonicu i govorio o mogućnostima za putovanja gostiju iz Češke.

On je podsetio da je TOB prošle godine prvi put posle 10 godina organizovao promociju Beograda u Pragu što je dovelo 25 odsto gostiju više turista iz te zemlje u prvoj polovini ove godine.

Nastavkom takvih aktivnosti popović očekuje još bolje rezultate, te dodaje da TOB planira da svake godine organizuje ovakve promocije, kako bi se unapredila i razvila saradnja sa českom turističkom privredom.

Zahvaljujući podršci naše ambasade u Pragu prezentaciji je prisustvovao veliki broj predstavnika diplomatskog kora u Češkoj, navedeno je u saopštenju koje je iz TOB dostavljeno medijima. Sa većim brojem turističkih agencija iz Praga obavljeni su pregovori o povećanju turističkog prometa pred nastupajuću zimsku sezonu u Beogradu koja je najavljena ovom prilikom.

Goste na promociji pozdravila je ambasadorka Srbije u Češkoj Vera Mavrić, događaju je prisustvovao i generalni konzul Srbije u Pragu Stefan Tomašević, a u saradnji sa Nacionalnom avio kompanijom Er Srbija, Natalija Svobodova iz predstavništva u Pragu prezentovala je direktne letove kompanije izmedju Beograda i Praga.

Prema poslednjim statističkim podacima, broj čeških gostiju u Beogradu u julu mesecu je za 30 odsto veći u odnosu na isti period prošle godine. Kineska avio kompanija "Hainan Erlajns" uvela je od 15. septembra letove između Pekinga i Beograda, preko Praga, što pruža dodatne mogućnosti i za turiste iz Češke.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.