Izvor: B92

Jednog dana tokom leta korporativni umovi francuske nacionalne avio komapnije Air France došli su na ideju da naprave niskotarifnu ćerku kompaniju namenjenu - milenijalcima.

Naravno, nema ničeg revolucionarnog u takvoj odluci. Aviokompanije su se obraćale milanijalcima odkada je taj termin, koji označava one rođene posle 1980. godine, i skovan.

Kompanija je dobila ime Joon i ima napadan i pomalo iritirajući "Instagram-friendly" dizajn. Jarko plava boja logoa nalazi se svuda, od sedišta aviona do moderno dizajniranih uniformi mornaričkog stila, koje nosi osoblje.

Nova kompanija će od 1. decembra iz Pariza leteti na nekoliko evropskih destinacija, sa početnom cenom karata od 39 evra. U planu su letovi za Barselonu, Berlin, Lisabon i Porto. Joon za leto 2018. godine najavljuje i letove za za Brazil, po početnoj ceni od 249, i Sejšele, od 299 evra.

Kao dodatna usluga nudi se i "Bar na krovu", u kome putnici mogu da nađu brojne organske poslastice, sveže voće i ceđene sokove.

Opcije korišćenja zabavnog softera na raspolaganje stavljaju korišćnje zabavnih kanala "RedBullTV" i "Viceland", a milenijalsi će, tokom leta, moći da zatraže turistučke savete sa sajta Airbnb.

Najinovativnija, i pomalo najbizarnija, usluga su posebne VR naočare, koje putnicma omogućavaju da tokom puta dožive trenutke eskapizma u virtuelnoj realnosti...

A to je, izgleda, baš ono što, prema procenama ljudi iz Joon-a, milenijalci žele.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.