Izvor: B92

Mnogo je stvari koje bi putnike u avionu mogle da zabrinu, ali bi malo ko pretpostavio da bi u kokpitu aviona mogao da se nađe alkohol.

Stiv Levis, koji je putovao iz španskog letovališta Alikante u Birmingem, tvrdi da je pored pilota u kokpitu zapazio limenku piva kada su se vrata otvorila u trenutku kada je avion sleteo u Birmingem.

"Avion je sleteo i svetla su se u avionu upalila. Ustao sam da uzmem svoj prtljag kada sam primetio da su vrata od kokpita otvorena i primetio limenku piva. Rekao sam svom prijatelju Stivenu, ali mi nije verovao sve dok i sam nije primetio isto“, ispričao je Levis za britanske medije.

Levis je slučaj prijavio avio-kompaniji i naveo da su mu prvobitno odgovorili da je velika mogućnost da fotografija nije napravljena na njihovom letu iako se logo njihove kompanije jasno vidi u gornjem levom uglu. Ovaj putnik je zatim dodao da je avio-kompanije promenila iskaz.

"Objasnio sam im da mogu da dokažem da je reč o letu Alikante-Birmingem, nakon čega su mi odgovorili da je konzerva data pilotu na čuvanje.“

"Možemo sa sigurnošću da kažemo da je u pitanju neotvorena konzerva koja je članu kabinskog osoblja ostavio jedan od klijenata kada je napuštao avion. Konzerva je zatim od strane jednog od članova osoblja ostavljena u kokpitu kako bi mogla da nastavi sa pomaganjem putnicima u iskrcavanju“, izjavili su za britanski Metro iz avio-kompanije.

Levisu njihovo objašnjenje zvuči jako čudno.

"Jednostavno mislim da je neprikladno držati alkohol u kokpitu", dodao je on.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.