Izvor: B92

Bez obzira na to koliko ste i sami oprezni, na putovanjima nije teško postati žrtva krađe. Naročito kada vam se neko obraća sa saosećanjem.

Jedna žena iz Singapura nedavno je, putem društvenih mreža, upozorila na prevaru koja se dešava u njenom gradu a koje se zasniva upravo na tome. A njen post je za kratko vreme postao viralan, budući da je mnogo ljudi ostalo prevareno, piše News.com.au.

Prevara se odvija ovako:

Par u skupoj odeći tvrdi da su izgubili novčanike i da idu na važan poslovni sastanak. Žena se predstavlja kao sekretarica, dok muškarac šarmira sagovornika pokušavajući da nagovori sagovornika da mu da novac kako bi stigli na sastanak.

Širli Lou koja je pisala na Fejsbuku o ovoj prevari i sama je bila njena žrtva, ali je u prevarante posumnjala tek kada ih je ponovo videla u drugom delu grada.

"Žena je primetila moje oklevaje, pa je upozorila svog partnera. Verovatno me je prepoznala. Potom su se izvinili svom sagovorniku, japanskom biznismenu sa kojim su razgovarali, i užurbano otišli", napisala je ona.

"Nadam se da neko može da pomogne da oni budu uhvaćeni, kako ne bi prevarili još više ljudi", navela je Širli.

Njen post je na Fejsbuku podeljen više od 2.000 puta, a dobio je i više stotina komentara.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.