Izvor: B92

Ogroman zamak u Francuskoj, sa bogatim vrtovima i nekoliko pomoćnih kuća, biće ponuđen na aukciji za samo jedan evro, prenosi Dejli mejl.

Šato de Blankafort sagrađen je sa kulama u rimskom stilu u dolini Loare 1453. godine, a barokna fasada dodata mu je dva veka kasnije.

Stambeni deo prostire se na više od 2.000 kvadratnih metara, a sastoji se od zamka sa šest spavaćih soba, biblioteke i velikog vinskog podruma.

Iako se njegova vrednost procenjuje na 4.95 miliona evra, posed bi u teoriji 19. oktobra mogao da bude kupljen za samo jedan evro.

Na površini od 167.000 kvadratnih metara nalaze se vrtovi, baštovanova kuća, čajdžinica, radnja i gostinska kuća. Vrtovi se održavaju prema prvobitnim arhitektonskim nacrtima iz perioda renesanse.

"Uprkos njegovim ogromnim dimenzijama, ovaj dvorac zaista ostavlja utisak toplog doma", izjavio je Vilijam Mekintoš, menadžer prodaje aukcijske kuće "Concierge Auctions".

"Sadašnji vlasnici izuzetno su vodili računa o zamku u poslednjih 30 godina koliko ga poseduju, tako da će kupci moći odmah da se usele, što je prava retkost kada su u pitanju raskošna imanja starija od 600 godina", zaključio je Mekintoš.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.