Izvor: B92

Jedan dan nakon što je Irma protutnjala Kubom turisti su pomogli lokalcima da se ulice i plaža počiste kako bi se žurka što pre nastavila.

Samo jedan dan nakon što je Irma protutnjala Kubom turisti su izašli su na ulice, počeli da igraju, piju rum i plivaju u poplavljenim ulicama. Uglavnom britanski turisti u Varaderu izašli su na plaže koje su bile prilično prekrivene polomljenim palmama. Pomogli su lokalcima da ih uklone, izneli ležaljke i letovanje je moglo da se nastavi.

Havana nije direktno pogođena Irmom, ali naselja pored mora pretrpela su veliku štetu. Turisti iz Britanije želeli su da pomognu lokalcima i da se život što pre vrati u normalne tokove. Čim je Irma prošla proslavili su, kažu, uz kubanski rum i hit “Despacito“.

“Konačno smo se opustili znajući da je uragan prošao i da je zgrada čitava i da smo svi zdravi. Ljudi žele da povrate leto i dobru atmosferu. Kubanski rum? Svi su odmah uzeli da piju“, rekla je Džozefin Breslin, četrdesetdevetogodišnja Britanka.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.