Izvor: Tanjug

Tradicionalna gradska manifestacija "Beogradski karneval brodova 2017" počela je danas po 13. put na prostoru od Brankovog mosta prema mostu Gazela, odnosno duž Savske promenade.

Direktor turističke organizacije "Beograd", Miodrag Popović, je rekao da se prijavilo više od sto plovila za učešće u ovogodišnjem karnevalu brodova, što je više nego prošle godine.

On je rekao da je prošle godine Karneval posetio veliki broj Beograđana i da su upravo Beograđani najbolji promoteri rada i organizovanjem ove manifestacije žele da im se zahvale.

Program je počeo nastupom Dečjeg Kulturnog Centra Beograd, kao i defileom mažuretkinja iz Bele crkve i performansom maskota "Art maslačak". Zatim je nastupio džet ski saveza Srbije nakon čega je usledio i revijalni defile brodova.

Karneval brodova predstavlja jedinstveni događaj porodičnog karaktera koji za cilj ima afirmaciju rekreativno-sportskih aktivnosti i promociju prestoničkih reka.

Na karnevalu učestvuju mažoretkinje, klovnovi, ulični zabavljači, mađioničari, stare zanatlije i prodavci suvenira, a biće organizovana sponzorska zona sa interesantnim sadržajima za posetioce, kao i sportski poligon Arena, na kom se, između ostalog, nalazi i simulator veslanja.

Na samoj obali organizuju se i različite kreativne radionice za decu, poput radionica za izradu karnevalskih maski i razglednica, brodića i gusarskih kapa, kao i dečiji gusarski kutak, štand za oslikavanje lica, takmičarske igre za decu i mnogi drugi sadržaji.

"Imamo to zadovoljsvo i sreću da Beograd leži na ušhu dveju reka i da na ovaj način možemo da slavimo taj geografski položaj", rekao je ranije zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović dodajući da je karneval veseo događaj, pun pesme, radosti i dece.

Navodeći da se stalno spominje silazak Beograda na reke, on je dodao da Karneval brodova upravo predstavlja Beograd na Savi i Dunavu te da se njime šalje divna slika grada u svet.

Ocenjujući da je karneval postao manifestacija bez koje Beograd ne može da živi, on je pozvao sve Beograđane da dođu na Savsku promenadu.

Tradiocionalnu gradsku manifestaciju organizuje Turistička organizacija Beograda pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i u saradnji sa brojnim gradskim službama i partnerima

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.