Izvor: B92

Saudijski princ je navodno potrošio 600.000 evra za sedam dana boravka u turskom letovalištu Bodrum.

Al-Valed bin Talan bin Abdulaziz al-Saud i njegova porodica stigli su u elitno letovalište na Egejskom moru privatnim avionom prošle nedelje, uz 300 kofera i 30 bicikala.

Princ je iznajmio hotel pored plaže u kojem noćenje košta 40.000 evra, a osim hotela, iznajmio je i vilu koja se nalazi pored, u kojoj je boravila posluga.

Tokom nedelje princ je viđen kako cirkuliše gradom u pratnji čak 30 telohranitelja. Ipak, većinu vremena provodio je na privatnoj jahti Kingdom 5KR, čiji je vlasnik prethodno bio Donald Tramp.

Večerao je u restoranu Nusr-Et Steakhouse, čiji je vlasnik poznati Salt Bae, odnosno Nusret Gokče. Kako se šuška, princ je ostavio napojnicu od čak pet hiljada evra! Sledećeg dana on i njegova porodica su ručali u ribljem restoranu u kojem su potrošili blizu 10.000 evra!

Princ Al-Valed je direktor upravnog odbora investicione kompanije Kingdom holding i unuk je kralja Abudlaziza al-Sauda, koji je osnovao Saudijsku Arabiju, a nećak kralja. Postao je poznat kada je ušao u raspravu na Tviteru sa Donaldom Trampom tokom predsedničkih izbora 2016. godine kada mu je rekao:

“Ti si sramota ne samo za republikance već i za celu Ameriku. Povuci se iz predsedničke trke koju ionako nećeš dobiti“.

Tramp je potom odgovorio:

“Glupi princ želi da kontroliše našu američku politiku sa sponzorskim novcem. To neće biti moguće kada ja budem izabran.“

Nakon što je Tramp izabran za predsednika princ Al-Valed je “spustio loptu“ i tvitovao:

“Bez obzira na prethodne razlike predsednik je izabran. Amerika je progovorila, čestitke i sve najbolje želim novom predsedništvu.“

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.