Izvor: B92

Ako ste jedna od osoba koje vole da istražuju svet, nemojte da se začudite ukoliko na nekom od putovanja zateknete Irce, piše Lounli planet.

Kompanija Hostelvorld analizirala je podatke u vezi sa putničkim rezervacijama u 170 zemalja sveta i otkrila da najveći procenat putnika u odnosu na ukupan broj stanovništva dolazi iz Irske, Australije i sa Novog Zelanda.

Prateći podatke od 2014. do današnjih dana, Hostelvorld je ustanovio da, iako najviše vole da putuju, Irci ipak najradije obilaze mesta u svojoj zemlji (Dablin, Galvej, Kork, Belfast), dok Australijanci više vole da istražuju svet. Neke od njihovih omiljenih destinacija su Engleska, Kanada, Holandija, Švajcarska, Škotska, Švedska i Danska.

Da je u obzir uzet samo broj rezervacija, zemlja sa najviše putnika bila bi SAD, nakon koje bi se na listi našle Engleska, Nemačka, Australija i Kanada.

A gde putnici najviše vole da idu?

London je definitivno najpopularnija turistička destinacija, dok je od 2014. do danas Španija ugostila najviše posetilaca. Prate je Italija, SAD, Engleska i Nemačka.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.