Izvor: B92

Od izolovanih, strmih i nepreglednih planinskih puteva do auto-puteva na kojima neprestano raste broj žrtava - ove rute biste najverovatnije želeli da izbegnete u širokom luku.

"Put smrti", Bolivija

Bolivija je zemlja u kojoj se vozači doslovno mole da njihovi četvorotočkaši uspešno pređu put dug 69 kilometara i širok samo 3,2 metra - bez ikakve zaštitne ograde. Procenjuje se da na njemu godišnje strada 200 do 300 ljudi.

Kvesta Karakoles, Čile

Oštri planinski vremenski uslovi u kombinaciji sa velikim brojem krivina čine ovaj krivudavi put u Andima jednom od najopasnijih saobraćajnih deonica sveta.

Trolstigen, Norveška

Od pogleda na ovaj strm, izuzetno uzak put sa velikim brojem oštrih krivina, vozačima (a i putnicima) se diže kosa na glavi. Dovoljno je pogledati video-snimak u prilogu da shvatite kakve sve opasnosti vrebaju na ovoj ruti.

Auto-put Sečuan-Tibet, Kina

Odroni, vrtoglave visine, zamorne krivine i pospani vozači su na ovom putu redovna pojava.

Milion dolara, Kolorado

Iako ovaj put nije opasan kao oni koji se mogu videti u Kini ili Peruu, oštro vreme i nepostojanje zaštitne ograde uzrok su toga što mnogi vozači nerado voze ovom rutom.

Auto-put Srinagar-Le, Indija

Ako ikada budete morali da se zateknete na ovom auto-putu, obavezno se pre toga pobrinite za životno osiguranje i spremite stomak za vrtoglave visine Himalaja. Put je uzak, bez zaštite, klizanje zemljišta se često dešava, a u slučaju da se vozilo surva nizbrdo, pad je dug.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.