Izvor: eurocommpr.rs

Autor: {"id":422804,"id_news":1288736,"name":"","surname":"eurocommpr.rs"}

Kinesko startap preduzeće „Ofo“ počinje u avgustu pilot-projekat javnih bicikala u Beču. U prvoj fazi projekta 200 bicikala će biti dostupno građanima u 2. bečkom okrugu.

Ovi bicikli neće imati stalne stanice za odlaganje i preuzimanje. Svako ko želi da iznajmi bicikl može da locira i preuzme bicikl putem aplikacije. Plaća se takođe putem aplikacije, s tim što će u prvoj fazi testiranja korišćenje bicikala biti besplatno.

Startap preduzeće „Ofo“ osnovano je 2014. godine kao studentski projekat, a u međuvremenu se posao znatno proširio - 6,5 miliona bicikala u 150 gradova sveta. Preduzeće je odlučilo da otvori poslovnicu u Beču radi širenja poslovanja u Evropi, odakle će se vršiti testiranje i u drugim evropskim gradovima. Cilj je da bicikl bude prevozno sredstvo broj jedan u gradskom saobraćaju.

Privredna agencija Beča pruža sveobuhvatnu podršku pri osnivanju preduzeća u glavnom gradu Austrije, pa je tako savetovala i pomogla kineskom startap preduzeću.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.