Samo hrabri sada posećuju "najopasnije svetsko čudo"

Statua Hrista Spasitelja u Rio De Žaneiru postaje najopasnije svetsko čudo.

News.com.au Izvor:
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Prošlog petka su na strmoj stazi u Korkovado šumi ispod statue nepoznati napadači nožem izboli turistu iz Poljske, a u poslednjih 10 dana, opljačkano je čak 58 ljudi. Od početka ove godine, kradljivci su na stazi ka Statui presreli 150 ljudi.

Mladi naoružani kriminalci iz obližnjih favela prikradaju se i napadaju turiste, a to je postalo tako učestalo da su lokalci postavili improvizovane znake upozorenja sa nacrtanim pištoljima i napisima: "Budite oprezni. Ne rizikujte život" i to na engleskom i portugalskom jeziku.

Iz policije kažu da nikad ne mogu dovoljno zaštititi ljude koji peške idu do statue, pošto nemaju dovoljno zaposlenih, a čini se da će taj problem potrajati, pošto sve više mladih Brazilaca napušta svoju zemlju u potrazi za boljim životom.

Oni koji odluče da ipak obiđu Statuu Hrista Spasitelja, koja ima oko 5.500 posetilaca dnevno, mogu do nje doći vozom, organizovanim kombijem i taksijem.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Gde na plažu u oktobru?

Sudeći prema vremenu poslednjih dana, izgleda da je leto zaista gotovo. Postoje, međutim, one destinacije na kojima čak i u oktobru možete da se sunčate i kupate...

Vesti sreda 20.09. 20:20 Komentara: 33
strana 1 od 976 idi na stranu