Samo hrabri sada posećuju "najopasnije svetsko čudo"

Statua Hrista Spasitelja u Rio De Žaneiru postaje najopasnije svetsko čudo.

News.com.au Izvor:
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Prošlog petka su na strmoj stazi u Korkovado šumi ispod statue nepoznati napadači nožem izboli turistu iz Poljske, a u poslednjih 10 dana, opljačkano je čak 58 ljudi. Od početka ove godine, kradljivci su na stazi ka Statui presreli 150 ljudi.

Mladi naoružani kriminalci iz obližnjih favela prikradaju se i napadaju turiste, a to je postalo tako učestalo da su lokalci postavili improvizovane znake upozorenja sa nacrtanim pištoljima i napisima: "Budite oprezni. Ne rizikujte život" i to na engleskom i portugalskom jeziku.

Iz policije kažu da nikad ne mogu dovoljno zaštititi ljude koji peške idu do statue, pošto nemaju dovoljno zaposlenih, a čini se da će taj problem potrajati, pošto sve više mladih Brazilaca napušta svoju zemlju u potrazi za boljim životom.

Oni koji odluče da ipak obiđu Statuu Hrista Spasitelja, koja ima oko 5.500 posetilaca dnevno, mogu do nje doći vozom, organizovanim kombijem i taksijem.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Lonely Planet: Niš, merak i sav taj džez

Svetski poznati turistički vodič "Lonely Planet" objavio je zanimljiv i afirmativan tekst o Nišu pod nazivom "Niš, merak i sav taj džez: Srce južne Srbije", čiji je autor dopisnik iz Srbije Mladen Savković.

Vesti četvrtak 27.07. 16:06 Komentara: 2

Gde putuju najzdraviji ljudi na svetu?

Norvežani se smatraju najzdravijim narodom na svetu. Pre svega zbog idealnih navika u ishrani, ali im u prilog ide i titula najsrećnije nacije. Povrh svega toga, Norvežani više brinu o sopstvenom blagostanju od drugih populacija.

Vesti sreda 26.07. 16:40 Komentara: 19

Zemlje koje "nikada" ne bi trebalo da posetite

Prema izveštaju britanskih vlasti, postoji 16 zemalja u svetu u kojima niko ne može da garantuje za vašu bezbednost, te se odlazak bez preke potrebe ne savetuje. Šteta, jer neke od njih zaista imaju znamenitosti od neprocenjive istorijske vrednosti. Pogledajte koje su to zemlje, u video-materijalu.

Vesti sreda 26.07. 13:22 Komentara: 20
strana 1 od 957 idi na stranu