Izvor: B92

Iznajmljivačli na Jadranu odlučili su da razvesele decu sa posebnim potrebama i da im omoguće da besplatno provedu nekoliko dana na moru.

Naime, osnovali su Fejsbuk grupu “Iznajmljivači sa srcem“ preko koje su neke porodice već dobile besplatno letovanje.

Natalija Medak iz Vukovara sa svoje četvoro usvojene dece na more je stigla u Starigrad-Paklenicu gde je ih ugostio domaćin Kristijan Fešte.

“U roku od dva sata našla se gospođa koja je ponudila apartman za sve nas. Ja sam mislila da to ne postoji i da od toga nema ništa... Oni su čak došli po nas da ne bi mi presedali“, rekla je u izjavi za “HRT“.

Domaćin je priznao koja je najveća satisfakcija ove akcije.

“Došli su ujutru oko šest sati na Zadar i deca odmah trče, ljube me, a nikad me u životu nisu videli. To je ustvari najveća nagrada u svemu tome“, priča Fešte koji je na isti način sa svojom suprugom usrećio još jednu majku iz Zagreba.

Ideja “Iznajmljivači sa srcem“ krenula je iz Postira na Braču i munjevitom brzinom se proširila na društvenim mrežama, a sve je više domaćina koji svoja vrata otvaraju roditeljima i deci sa posebnim potrebama.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.