Izvor: B92

Ovu zemlju karakteriše dragocena iskrenost koju nemaju drugi, jer su izgubili dušu zarad turizma. Ljudi će vam ovde uvek pomoći i to iskreno. Zato, uz sela, reke i gradove, Srbija jesu i njeni ljudi. Ovako priča Džonatan Leg, voditelj i avanturista, koji je u Srbiji snimio epizodu za serijal "Put kojim se ređe ide", za poznatu televiziju Travel channel.

Da bi podstakli prave ljubitelje putovanja da dođu u Srbiju i vide lepote netaknute prirode, ekipa serije, na čelu sa nadaleko čuvenim Legom, krenula je putevima Dunava.

U avanturi su koristili sva moguća prevozna sredstva kako bi obišli zemlju gde je rođen Konstantin Veliki i to one delove gde turisti neće stići tako lako.

"Prošle godine kada smo se vratili iz Ukrajine, u planiranju putovanja za Nemačku, palo nam je na pamet da na nekoliko dana otputujemo na neko neotkriveno mesto. Gledajući mapu samo mi je sinulo - Srbija! - priča Džonatan. - Došli smo bez ikakvog istraživanja, bez prethodnih saznanja s namerom da nađemo originalnu Srbiju i prenesemo ono što Srbija stvarno jeste. Zatekli smo nestvarnu toplinu i gostoljubivost. To je, ako mene pitate, čar ove zemlje."

I od tada je ekipa televizije Travel channel snimila još dve emisije o našoj zemlji. Prethodna posvećena hrani već je zainteresovala gledaoce, pa su ovaj put krenuli putevima hrišćanstva. Džonatan je nakon snimanja rešio da ostane u Beogradu do avgusta.

Thinkstock

Uz pomoć turističkih organizacija Beograda i Srbije, kao i Dunavskog centra za kompetenciju, tročlana ekipa posetila je Rajačke pimnice, koje su videli kao biser i blago jedne balkanske zemlje.

Golubačku tvrđavu gosti iz Amerike predstavili su kao simbol nekadašnjih burnih vremena, srpske istorije, ali i branik hrišćanstva. Najveći deo serijala posvetili su Beogradu u koji su se uputili kako bi pronašli grob Atile Hunskog.

"Beogradska tvrđava je zapanjujuća i puna tajni. Došli smo sa namerom da nađemo grob Atile Hunskog, išli smo kroz tunele, "kopali" duboko, naišli na rimski bunar, pronašli nacističke bunkere... nismo pronašli Atilu, ali to je čar Beogradske tvrđave. Uvek ima potencijala za odličnu priču", objašnjava Džonatan.

U naredna dva meseca Džonatan će tražiti najlepši zalazak sunca, autentične specijalitete... Posetiće i okolne gradove po preporuci prijatelja.

Izvor: Novosti.rs

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.