Izvor: Tanjug

Turistička organizacija Srbije (TOS) i ove godine se predstavlja na sajmu turizma "Arabian Travel Market“, koji se održava u Dubaiju od 24. aprila do 27. aprila, a koji predstavlja vodeći globalni dogadjaj na Bliskom istoku za turističku privredu.

Turističke destinacije iz celog sveta promovišu širok spektar smeštajnih opcija, tehnologija vezanih za putovanja i turizam, kao i ključne avio-rute, a na ovom "busnieš to busniešs“ (B2B) dogadjaju biće predsatvljeno 2.800 turističkih proizvoda i destinacija iz celog sveta, saopšteno je iz TOS-a.

Pored TOS-a, turističku ponudu Srbije na ovoj manifestaciji predstavljaju i turističke organizacije Vojvodine i Novog Sada, kao i predstavnici turističke privrede: agencije Glob Metropoliten, Omniturs, Travel Event Point, Serbia Tour Operator, Alpha Travel, i Specijalna bolnica za rehabilitaciju Atomska Banja.

Specijalni gosti na štandu TOS-a, su Turistička Organizacija Crne Gore i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, koje takodje promovišu svoju turističku ponudu.

Na sajmu je razgovarano o mogućoj regionalnoj saradnji izmedju Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije na tržištu Bliskog Istoka. Najveće interesovanje posetilaca štanda bilo je za odmor u prirodi, aktivan odmor, banje kao i "city break“ destinacije.

Više od 40.000 turističkih profesionalaca, internacionalnih medija, predstavnika vlasti iz Dubaija posećuju ovaj sajam kako bi ostvarili što više poslovnih kontakata i upoznali se sa turističkom ponudom i trendovima, i ujedno promovisali svoju ponudu na ovom brzorastućem turističkom tržištu, navodi se u saopštenju.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.