Izvor: Tanjug

Fotografija zimskog pejzaža reke Gradac Valjevke Katarine Vesić pobedila je na foto konkursu Turističke organizacije Srbije (TOS) “Srbija - sve što volim.

Foto konkurs ”Srbija - sve što volim” trajao je od 16. decembra i šest nedelja tokom koji su dodeljiavne nedeljne nagrade, čiji su autori nagrađivani vikendima u tri planinska centra i tri banjska centra.

Konkurs je deo akcije ”Srbija - sve što volim”, zimske promotivne kampanje koja je predstavila mogućnosti za odmor u planisnkim centirma, banjama i gradovima naše zemlje.

Foto konlkurs je promovisao lepe trenutke na skrovitim, skrivenim i neotkrivenim mestima i destinsacijama za odmor u Srbiji.

Kako je Tanjugu rekla pomoćnik direktora TOS-a Vesna Raci Radosavljević interesovanje na konkursu je bilo veliko sa prijavljene 642 fotografije.

“Sve su fotografisane najobičnijim mobilinim aparatima, jer smo želeli da neko sa nama podeli magiju trenutka koji doživljava”, kazala je Radosavljević i dodala da je dobitnica nagrade osvojila sedmodnevni boravak na Staroj planini.

Radosavljević je istakla da je domaći turizam, odnosno boravak domaćih gostiju u centrima za odmor u porastu, zahvaljujući i akcijama TOS-a, ali i akciji besplatne podele vaučera za subvencionisanje odmora u Srbiji.

Prošle godine, kako je rekla, bilo je 46.000 korisnika vaučera, a ove će ih biti 60.000, rekla je ona i dodala da je do pre neki dan skoro 8.000 vaučera već podeljeno.

“To nije prosta statistika, interesovanje za odmor u Srbiji se povećava”, podvukla je Radosavljević.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.