Izvor: B92

Kuća koju možete spakovati i samo preseliti negde drugde? Ne, ne radi se o naučno-fantastičnom filmu, već savremenoj tehnologiji koja omogućava i tako nešto. U svega nekoliko sati ovu kuću možete "raspakovati" i preseliti bilo gde.

Koda kuća napravljena je od betona i drugih jakih materijala, ali za razliku od klasičnih kuća, konstrukcija može da se raspakuje i ponovno složi na drugom željenom mestu, bez temelja.

Kuhinja, kupatilo i spavaća soba smeštene su iza kako bi svom stanaru osigurale privatnost, dok je napred velika staklena stena koja omogućava puno svetlosti. Solarni paneli na krovu stvaraju energiju, a kuće su modularne, pa se mogu služiti i u veće objekte. Zahvaljujući vakumski izolovanom betonu temperatura u kući je taman, bilo leto, bilo zima.

Stvaraoci, Kodasema, kažu da u ovom objektu možete živeti, koristiti ga kao kućicu za odmor, kancelariju, radionicu, učionicu, kafić i šta god vam još padne na pamet.

.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.