Izvor: B92

Na nekim autobusima i stanicama planira se sađenje vrtova, kako bi se naglasila važnost prirode i pokazalo da čak i autobusi mogu da se stope s njom.

Kako bi dodatno ulepšali grad, madridske vlasti dosetile su se pomalo neobične ideje. Naime, uskoro će na krovu autobusa španske prestolnice biti nasađeni pravi pravcati vrtovi.

Setite se kakvu su popularnost samo nekad uživali autobusi u Londonu. Bili su jedna od atrakcija grada i svako ih je rado lovio na fotografijama i vozio se njima. Moguće da će kroz neko vreme ista stvar biti i s autobusima u Madridu.

Ovu inovaciju potpisuje "Fitokinetik" i jedna je od samo šest izabranih inovativnih projekata koji će pomoći razvoju i uređenju grada.

Veruje se da će vrtovi na krovovima autobusa poboljšati okolinu upijajući buku, toplinu i zagađenja, a za početak će biti isprobani kao pilot projekat na 30-ak autobusa.

Da ne ostanemo samo na opisnom delu, u videu možete pogledati kako će tačno da izgleda ekološko osvešteni madridski autobusi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.