Nova kineska atrakcija: Šetalište koje pluta VIDEO

Kako bi privukli turiste Kinezi iz severozapadne provincije Guejdžoj postavili su na reci Hongšui ogromno plutajuće šetalište.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Prostor je dug čak 50 kilometara i pokriva površinu od 54.000 kvadratnih metara.

Šetalište je ukrašeno drvećem i hiljadama šarenih lampi kako bi se tokom večeri za posetioce stvorio prijatan svjetlosni spektakl.

"Fotografišemo se otkako smo stigli. Snimili smo i video za svoje prijatelje od kojih mnogi žele da dođu i vide ovo mesto", rekao je Veng Panpan, jedan od turista koji su stigli iz Pekinga.

Plutajuća platforma opremljena je i zabavnim sadržajima, a tu su i zabavljači koji čine sve da gostima ova poseta ostane nezaboravna.

U ovom delu Kine promovišu zimski turizam jer je prosečna temperatura vazduha viša od drugih delova provincije.

Od 1. januara plutajućim šetalištem prošetalo je više od 60.000 turista.

Prati B92 na Viberu

Vesti

“Čivijada“ u Šapcu: Izvorni humor Mačve

Svake godine, u septembru u Šapcu se održava „Čivijada“. Počela je davne 1968. godine pod sloganom “Belosvetski vašar humora i satire”. Čivijada neguje izvorni humor naroda ovog kraja, Mačve, Posavotamnave i Pocerine i oslikava duh Šapčana i njihovu spremnost na šalu i doskočicu, kako na tuđi tako i na sopstveni račun. Opširnije u video-prilogu:

Vesti nedelja 17.09. 20:35 Komentara: 1

"Beograd je Pekingu u srcu"

Manifestacija "Dani Pekinga u Beogradu", tokom koje će glavni grad Kine predstaviti svoju istoriju, tradiciju i kulturu Beograđanima, otvorena je danas na Kalemegdanu izložbom fotografija "Šarmantni Peking".

Vesti subota 16.09. 15:59 Komentara: 1
strana 1 od 974 idi na stranu