Izvor: B92

Prvi nivo biće izgrađen od nerđajućeg čelika i to tako da ima efekat ogledala. Pod po kojem će posetioci gaziti biće od crnog kamena, koji se takođe ponaša kao ogledalo...

Novi stakleni most, koji će se graditi u planinama Džangđeđe, povezivaće dva planinska vrha, a koštaće nešto više od četiri miliona funti. Most će se zapravo raditi na dva nivoa, pa možemo reći da je reč o dva mosta.

Ovaj drugi nivo, "nevidljivi", imaće pod napravljen od stakla, tako da će vam se činiti kako zapravo lebdite po vazduhu. On će se nalaziti ispod "normalnog" mosta.

Dobra je ideja što se most radi na dva nivoa, pa će svi oni koji umiru od straha na pomisao o šetnji po nevidljivom mostu moći da izaberu i sasvim normalan most.

Naravno, s obzirom na to da se prozirni most planira prvenstveno kao turistička atrakcija, u blizini će se nalaziti i nekoliko kafića, ali i apartmana.

Kako bi to trebalo da izgleda, pogledajte u video-snimku.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.