Izvor: Tanjug

Učešće Turističke organizacije Srbije (TOS) na sajmu turizma u Šangaju privuklo je više od 70 medijskih kuća iz Kine, a saopštenje o imenovanju čuvenog kineskog pisca Čen Denjan - Madam Čen za promotera turizma Srbije u Kini preuzelo je više od 800 kineskih medija, saopšteno je iz TOS.

Kako je navedeno, mnogobrojni kineski mediji izveštavaju o lepotama Srbije, intervju direktorke TOS Marije Labović na Travel kanalu pratilo je više od milion gledalaca, radio stanica "Orijentalni radio" imala je direktan prenos sa medijskog događaja koji je organizovao TOS u Šangaju.

Takođe, u nekim od kineskih štampanih medija, poput Šangaj Morning Postsa i Šangaj Tajmsa, objavljene su informacije o Srbiji, vodeći kineski onlajn portali preneli su vesti o turističkim lepotama Srbije, dok je vesti i postove o našoj zemlji delilo i "lajkovalo" više od 100.000 korisnika.

U TOS-u smatraju da je značajan broj objava o turističkim adutima Srbije koje su privukle kineske medije i veruju da tek u narednom periodu treba očekivati turiste iz te mnogoljudne zemlje.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.